Kombinationen af kulde og fugt kan give problemer til dit batteri i din bil i de kolde vintermåneder. Hvis du har problemer med, at din bil ikke vil starte, så findes der heldigvis en række effektive metoder til, hvordan du kan yde din bil og dets batteri starthjælp, så du kan komme ud på de danske landeveje igen. Udover at du selv kan give din bil starthjælp, så er det også muligt at få hjælp til at starte sin bil gennem de forskellige autohjælpsordninger, som ofte inkluderer starthjælp. Et autohjælp abonnement er særligt nyttigt for dig, der har en ældre bil, der døjer med problemer engang i mellem. Med vejhjælp er du sikret hjælp fra en specialist, uanset hvor i landet du strander.
Hvis du ønsker at kunne starte din bil selv, så skal du starte med at finde de rette startkabler:
Find de rette startkabler
Priserne for et sæt startkabler starter ved cirka 300 kroner og derfor er det direkte fjollet ikke, at have et sæt startkabler liggende i din bil. Udover at det kan hjælpe dig selv, hvis din bil ikke vil starte, så kan du også hjælpe andre billister, der har brug for starthjælp. Hvis du skal ud og købe nye startkabler, så har vi samlet tre enkle råd til dig, så du nemt kan finde de rette kabler til din bil.
1Længden på startkabler
Som en tommelfingerregel, så bør du ikke købe startkabler, der er mindre end tre meter lange. Købe du kabler der er kortere, så risikere du, at de ikke er lange nok til at række mellem de to biler og tro os – det er rigtig træls. Derfor – køb altid startkabler på minimum 3 meter.
2Sikringsboks / spændingsbeskytter
Når du skal yde din bil starthjælp, så er det ikke nok med lange kabler. Du skal også have en sikringsboks eller spændingsbeskytter, som den også kaldes. Ellers risikerer du, at du får kortsluttet din bil.
3Tykkelse på startkabler
Før du køber dine nye startkabler, så bør du sikre dig, at kvaliteten af dem er god nok. Det er lettere sagt end gjort, men det er særligt batteripol-grebene du bør være opmærksom på. De skal være godt og solidt bygget og de skal være lette at montere i alle retninger. Vores råd er, at du bør bruge lidt ekstra penge på at købe gode startkabler, der har en tykkelse på 25 mm2 og gode greb. Et godt startkabelsæt holder hele livet, så de få ekstra kroner er godt givet ud, når du har brug for starthjælp til din bil!
Særligt til dieselbiler:
Hvis du har en dieselbil, så er det særligt vigtigt, at du køber startkabler, der har en tykkelse på 25 mm2. Køber du de tynde startkabler på 16 mm2, så risikerer du, at de ikke kan overføre nok strøm til, at du kan få startet din bil – og så er du lige vidt med din starthjælp.
Hvis du ikke ved, hvordan du bruger startkabler, så kan du læse hvordan du bruger startkabler her.
Fire grunde til at din bil ikke vil starte
- Bilens batteri er gammelt og trænger til at blive udskiftet
- Generatoren lader ikke korrekt op længere
- Bilens kabine- eller baggagerumslys har stået tændt siden du forlod den
- Fugt og kulde i de kolde vintermåneder
Hvis du oplever problemer med, at din bil ikke bil starte igennem en længere periode, så bør du kontakte dit lokale bilværksted, så fejlen kan findes og rettes.
Overvejer du et abonnement på autohjælp?
Hvis du ofte oplever problemer med din bil eller blot er meget afhængig af den, så bør du overveje at tegne et abonnement på autohjælp, så du er sikret hjælp 24 timer i døgnet.
Priserne starter ved cirka 500 kroner om året, så det er en relativ billig sikkerhed for dig og din bil. De fleste selskaber kan være fremme på omkring en time, så ikke nok med at autohjælp er relativt billigt, så er hjælpen også hurtigt fremme og det guld værd, hvis bilen strejker, når du mindst venter det.
Disse selskaber har starthjælp inkluderet:
Selskab | Pris | Mere information |
---|---|---|
SOS Dansk Autohjælp | Fra 49,75 kroner pr. md. | Læs mere |
FDM Vejhjælp | Fra 38 kroner pr. md. | Læs mere |
Falck Vejhjælp | Fra 49 kroner pr. md. | Læs mere |